“A következő lépés az e-sport ösztöndíj” – interjú Biró Balázzsal a Magyar E-sport Szövetség elnökével.

  • Home
  • esport
  • “A következő lépés az e-sport ösztöndíj” – interjú Biró Balázzsal a Magyar E-sport Szövetség elnökével.

A játékosok nagy százaléka kerül ki az egyetemista korosztályból, ezért Magyarország első e-sport szövetsége is támogatja az e-sport meghonosítását a hazai campusokon.
A szövetség tevékenységének fő vonala, a magyar e-sporttal foglalkozó személyek érdekvédelme, koordinációja, és az e-sport rendezvények szervezése, az e-sport rendezvények szervezésnek, kommunikációjának összehangolása, a szövetségen belüli e-sport élet fellendítése, e-sport rendezvények szervezése, szakmai támogatása, koordinálása.

A HUNESZ elnökét Biró Balázs-t kérdeztük, az egyetemek és a szövetség kapcsolatáról.

Miért tartja fontosnak a HUNESZ az egyetemi bajnokságok támogatását? 

A felsőoktatásban érintett fiatalok és az e-sport elsődleges célközönsége komoly átfedésben van, ezért különösen fontos a HUNESZ számára, hogy nyisson az egyetemi, főiskola sportélet felé. Céljaink között van egy egységes korosztályos versenyek elindítása, ezért a győrihez hasonló versenyek fontos kísérleti terep is számunkra.

– Milyen szakmai segítséget tud nyújtani a szervezet, egy bajnokság megszervezésében? 

Szakmai támogatásként a HUNESZ versenyszabályzatok, lebonyolítási szisztémák, versenybírók biztosítása mellett a kapcsolati hálójával tudja segíteni helyi és régiós kezdeményezések megvalósítását.

 

– Van e kilátás arra, hogy a külföldi példák alapján, egy nem túl távoli jövőben, megvalósulhat itthon is az e-sport ösztöndíj?   

A HUNESZ Oktatási Bizottságának szerteágazó feladatai között a felsőokatási intézményekkel való együttműködések kialakítása egy fontos elem. Az ösztöndíjak a következő lépés lehet.

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...