G2 sikerével zárult a 2019-es LEC döntő

A G2, valamint az Origen (OG) személyében, két korábbi győztes küzdött meg egymással a 2019-es League of Legends Európa Bajnokság tavaszi rájátszásának döntőjében. Az alapszakaszt az első helyen befejező G2 számított a finálé egyértelmű favoritjának. Miután a G2 a két csapat előző találkozóján legyőzte az OG-t. A Fnatic ellen a döntőbe jutó csapat, most visszavágásra készült.

Game 1

https://youtu.be/SchFh2mW7VY

A két együttes a találkozó első szakaszában közel egyenlően állt, azonban az OG egy kisebb előnyt szerzett a Dragon közelében megvívott harcból. Ugyanakkor, nem voltak képesek ezt az előnyt megtartani vagy éppen tovább növelni. A G2, az első game 27.percében elhozta a Baron-t, valamint néhány kill-t is elejtett és átvette a játék irányítását. Majd megnyerték a következő csapat harcot is és hezitálás nélkül befejezték az első játékot.

G2 1-0 OG

Game 2

https://youtu.be/o7lPTRLcUvw

Az első mérkőzést követően, az Origen elhatározta, hogy elhappolja ellenfelétől az előbb a G2 által alkalmazott Sona-Taric bot-lane kombinációt, míg a mid-lanere Yasuo-t hozta el Nukeduck. Habár a G2 gyorsan reagált az OG pick-jeire, hiszen a már korábbról jól ismert funneling taktikát a mid-lane-re. Ez rendkívül kifizetődő volt az alapszakasz győztese számára, hiszen egy elhibázott Origen gank-et kihasználva, nagy előnyhöz juttatták ADC-jük, Perkz-t. Az előnyük csak növekedett, miután kill-t kill, míg objective-t objective követett. Végül, a Xayah és Ryze kettős túl erősnek bizonyult, ezzel a G2 huszonöt perc alatt lerendezte a második game-t.

G2 2-0 OG

Game 3

https://youtu.be/xg6rAfzeYN4

Az Origennek a hármadik mérkőzésen a túlélés volt a cél, hogy életben tartsák, már így is eléggé meggyengült esélyeiket a döntőben, míg a G2-t egyetlen mérkőzés választotta el a végső győzelemtől. Az OG a klasszis AD Carryjére, Patrikre támaszkodva, a Draven/Galio bot-lane-vel kezdte meg a harmadik összecsapást. Szerencsétlenségükre, ez nem bizonyult elégnek, hiszen a G2 az első mérkőzéshez hasonlóan nagy előnyre tett szert a játék korai szakaszában. Az egyéni outplay-ek, valamint a kifogástalan map control a G2 részéről, végleg megpecsételte az Origen sorsát. A játék tizennyolc perc után ért véget.

G2 3-0 OG

A League of Legends történetének eddigi leggyorsabb döntőjét láthatták a fanatikusok. Győzelemével a G2 képviseli majd Európát a MSI-on.

Forrás (kép): https://dotesports.com

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...