Red Bullal az e-sportolók is szárnyalnak – interjú

  • Home
  • esport
  • Red Bullal az e-sportolók is szárnyalnak – interjú

Nagy örömmel számolunk be arról, hogy Magyarország piacvezető prémium energia ital márkáját tudhatjuk versenysorozatunk támogatói között.

Dietrich Mateschitz az 1980-as évek közepén alapította a Red Bullt távol-keleti funkcionális italoktól ihletetten. Megalkotta a Red Bull energiaital receptjét, és kialakította a Red Bull páratlan marketingkoncepcióját. Az első Red Bull energiaitalt 1987. április 1-jén értékesítették hazai piacukon, Ausztriában. Amit piacra dobtak, nem pusztán egy vadonatúj termék, hanem egy merőben új termékkategória is volt.

A Red Bull ma 171 országban van jelen, és ez idáig 75 milliárd doboz Red Bullt fogyasztottak világszerte. Senkinek nem cseng ismeretlenül a Red Bull neve, ha különleges rendezvényekről, vagy extrém sportokról van szó. Külföldön már több éve jelen van a cég az e-sport világában, de egyre gyakrabban találkozunk nevükkel magyar vonatkozású e-sport eseményeken is.

Arról kérdeztük a cég képviselőit, hogy vajon az e-sport lehet az új “extrém sport” Magyarországon?

„Habár viszonylag új sportágról beszélhetünk – Magyarországon még gyerekcipőben jár – az e-sport esetében nem feltétlenül sorolnánk az „extrém sport” kategóriába. Mindemellett a Red Bull fogyasztásával járó élettani hatások az e-sport esetében is ugyanúgy segítik a sportolót, mint bármely extrém vagy gyorsaságot, állóképességet, gyors reakcióidőt igénylő sportág esetében.”

Az energia ital fogyasztás szerves részét képezi az e-sport kultúrának, és a Red Bull kifejezetten törekszik arra, hogy megfelelő ajánlásokkal lássa el az e-sportolókat. Mikor és hogyan érdemes fogyasztani Red Bullt egy profi játékosnak?

„A Red Bull energiaitalra vonatkozó fogyasztási ajánlásunk más sportágakhoz teljesen hasonlóan funkcionálisan a teljesítmény és éberség, valamint a e-sporthoz szükséges koncentráció fokozására vonatkozik. Az e-sport esetében akár sportolás közben is ajánljuk a fogyasztását.”

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...