MNEB: WiLD lesz a Team Plague ellenfele a döntőben

A WiLD egy igen izgalmas összecsapásban legyőzte a THR-t. Ezzel megszerezve az esélyt hogy 27.-én Győrben az MNEB döntőjében szembeszálljanak a Team Plague csapatával és bebizonyítsák, ki a legerősebb magyar csapat.

Az első meccs viszonylag visszafogottan vette kezdetét, a két csapat csak kóstolgatta egymást. A WiLD a pressure-t a top lane-re koncentrálta a játék elején, ezzel viszont buktak egy Mountain Drake-t. Mid game fele ezt a hátrényt igyekeztek ledolgozni a Turret Platek-ből szerzett gold-dal és egy Infernal Drake-el. Nem sokkal később a Rift Herald is az övék lett, ami gyakorlatilag teljes kontrollt adott nekik a laning phase alatt.

A late game kezdetekor a WiLD megszerezte a Baron Nashort, és az akkora már 10.000-es gold külömbség, azt jelentette hogy már semmi dolguk, csak még több pressure-t helyezni a THR csapatára.

A második mérkőzésre a THR sokkal late-game orientáltabb scalelős team compot állított össze. A first blood is hozzájuk került. A WiLD viszont nehézkesen ugyan, de sikerült ledolgoznia a kezdetleges hátrányát.

Ezek után WiLD lassan, de biztosan vette át az uralmat a játék felett. Benzz volt a legnagyobb fenyegetés WiLD számára, de Hiponix is vészesen közel járt 16-os szinthez Kayle-lel. Rabbano halálát követően a WiLD két inhibitort szerzett, ellenben Meight egy picit túlvállalta magát, ezért még nem tudtak pontot tenni a mérkőzés végére, tovább feszítve a nézők idegeit.

A 32. perchez érve közelítettek egy újabb fontos harchoz, ahol Hiponix már elérte a 16-os szintet, részben ennek köszönhetően sikerült is megölniük két WiLD-ost. Ezt követően a WiLD ráfordult a Baron-ra, ahová a THR követte őket, és el is lopták hozták. Ezt Marine egy TP-vel próbálta kijátszani. Sikerült is leszednie az utolsó Nexus tornyot, és még egy inhib-et is elhozott, de ez már az életébe került.

Ezek után a WiLD elhozta a mérkőzés első Mountain Drake-jét és próbálta pressure alatt tartani a lane-eket de idő közben a THR mindhárom inhibje visszajött. Mind a két csapat várta hogy mit lép az ellenfele, de amint spawn-olt a következő Baron a WiLD gyorsan el is hozta köszönhetően a Mountain Drake-nek, erre pedig a THR nem tudott mást reagálni mint hogy secure-olták az Elder Drake-et. Ez fatális hiba volt a részükről hiszen a WiLD-nak már nem maradt más dolga mint, hogy a top lane-en leszedett inhiben keresztül betörjenek a THR bázisára és beverjék a Nexus-t is. A meccs kicsit több mint 40 percig tartott és ezzel a WiLD zárta is a szériát, mégpedig 2-0-ra.

Forrás: www.esport1.hu

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...